Освітлення воріт та паркану 📝 ФОРУМ
Києве Мій

Києве Мій

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 03.11.2025 - 11:19:23
Сторінки:  1  

Освітлення воріт та паркану

АвторПовідомлення

olune4ka

киянин

Статистика:

Всім привіт! Така ситуація - маю велику ділянку, є три в'їзди (основний і два бокових для техніки). Хочу зробити освітлення воріт і частини паркану. Чи варто ставити окремі світильники на кожні ворота, чи можна якось по-іншому вирішити питання? Ділянка кутова, тому освітлення має бути добре видно з вулиці, щоб гостям було легко знайти в'їзд.

-------------------
Женщина - самое могущественное в мире существо, и от нее зависит направлять мужчину туда, куда его хочет повести Господь Бог.Г. Ибсен
Повідомлення # 1 10.10.25 - 19:21:35
RE: Освітлення воріт та паркану

Oksandria

киянин

Статистика:

Для таких випадків є різні підходи. Найпростіший і найефективніший - поставити потужні світильники безпосередньо над кожними воротами або біля них на стовпах. Це гарантує, що кожен в'їзд буде чітко видно. Якщо паркан не дуже високий, можна розглянути варіант з установкою світильників на самому паркані через певні проміжки - так ви отримаєте рівномірне освітлення всього периметра. Для основного в'їзду можна додати більш потужний або декоративний світильник, щоб він виділявся. Також варто подумати про датчики освітленості або таймери, щоб світло вмикалося автоматично з настанням темряви - для трьох в'їздів це буде зручніше, ніж керувати вручну.

-------------------
торг. мебель http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=204072page=1чай, кофе http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=224826
Повідомлення # 2 10.10.25 - 19:43:36

Света Яровая

киянин

Статистика:

Маю схожу ситуацію - у мене також кутова ділянка з двома в'їздами. Робив освітлення два роки тому і можу поділитися досвідом. На основних воротах встановив два настінних світильники по боках - вони дають достатньо світла і на сам в'їзд, і на частину подвір'я одразу за воротами. На бокових воротах, якими користуюсь рідше, поставив один світильник із датчиком руху - економно і зручно, світло є тоді, коли підїжджаю. Вздовж паркану між в'їздами встановив ще три світильники з інтервалом метрів по п'ять - так вся лінія паркану видно, і виглядає акуратно. Всі світильники підключив до одного датчика освітленості, вмикаються всі разом при настанні темряви. Реально зручно і виглядає гарно. Якщо вибиратимете світильники, https://plafon.kiev.ua/ulichnye-svetilniki/ є і настінні, і стовпові варіанти, можна скомбінувати під свої потреби. Головне - рахуйте необхідну кількість заздалегідь, щоб і стилістика співпадала, і за характеристиками підходило.

-------------------
ксенонавтозапчасти
Повідомлення # 3 10.10.25 - 20:37:29
Проблема после транспортировки : Попередня тема
Сторінки:  1  

Повідомлення
Ім'я
Повідомлення

Натисніть на точку біля імені для звернення до користувача

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники