Мікроклімат для резервного живлення 📝 ФОРУМ
Києве Мій

Києве Мій

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 03.11.2025 - 11:19:14
Сторінки:  1  

Мікроклімат для резервного живлення

АвторПовідомлення

kiko

киянин

Статистика:

Привіт усім! Цікавить питання клімату в приміщенні де встановлена система резервного живлення. Обладнання стоїть в невеликій комірчині без опалення. Чи потрібно якось підтримувати температуру або вологість? Взимку там може бути досить холодно а влітку спекотно. Чи вплине це на роботу системи?

-------------------
Женщины иногда молчат, но только не тогда, когда им нечего сказать.
Повідомлення # 1 15.10.25 - 16:28:29
RE: Мікроклімат для резервного живлення

Феичка

киянин

Статистика:

Температурний режим дійсно важливий для електрообладнання, особливо для акумуляторів. Оптимальна температура для більшості акумуляторів - від плюс десяти до плюс двадцяти п'яти градусів. При низьких температурах знижується віддача ємності, при високих - прискорюється старіння. Інвертори і контролери теж не люблять екстремальних температур. Критично важлива також вологість - висока вологість може призвести до корозії контактів і коротких замикань. Я б радив організувати принаймні мінімальне опалення взимку і вентиляцію влітку. Якщо це неможливо - розглянути варіант переміщення обладнання в більш придатне приміщення. Також корисно встановити термометр і гігрометр для контролю умов.

-------------------
Повідомлення # 2 15.10.25 - 16:56:09

knopovka

киянин

Статистика:

Стикався з цією проблемою особисто. Спочатку моя система стояла в гаражі де взимку температура опускалася нижче нуля. Почав помічати що час автономної роботи значно скоротився, акумулятори швидко розряджалися. Після консультації зрозумів що треба щось робити. Встановив в гаражі невеликий електричний обігрівач з терморегулятором який підтримує температуру на рівні п'ятнадцяти градусів. Влітку додав простий вентилятор для циркуляції повітря бо в гаражі ставало дуже спекотно. Після цього ситуація нормалізувалася - акумулятори стали працювати стабільно, ємність відновилася. Якщо в тебе є можливість, подивись варіанти https://avtolebedka.com.ua/rezervne-zhyvlennya/klimatychne-obladnannya - там є різні рішення для підтримки мікроклімату в технічних приміщеннях. Не нехтуй цим питанням бо правильні умови експлуатації продовжують термін служби обладнання в рази.

-------------------
Повідомлення # 3 15.10.25 - 17:52:00
Гіпсофіла однорічна поради : Попередня тема
Сторінки:  1  

Повідомлення
Ім'я
Повідомлення

Натисніть на точку біля імені для звернення до користувача

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники